Modellsommar i New York

New York, New York!

Jag befinner mig för tillfället på äventyr i staden som aldrig sover. Med förvirrande många gator, bilar och människor har jag i snart två veckors tid skyndat fram och tillbaka på Manhattan, med viljan att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. Utöver att arbeta med agenturen jag har här - WOMEN management - så är syftet med min vistelse i New York att göra massor av olika testfotograferingar för att bygga upp min portfolio, så att jag är redo att ge järnet när visningsveckorna världen över nu börjar närma sig med stormsteg. Dessutom blir det en och annan casting där jag ska se till att träffa rätt människor inför framtida potentiella jobb. Det hela började med en rivstart där jag redan under första dagen fick jobbet på den första casting jag var på.

 Jobb för tidningen Corduroy på location i Prospect Park, Brooklyn

 

Jag kom hit alldeles ensam utan att jag kände en enda person i staden, trodde jag i alla fall. Det visade sig att det redan fanns vänner här, och jag har även fått lära känna nya människor som jag vet att jag kommer se mer av i framtiden. När det kommer till boendet så bor jag i en bra modellägenhet mitt i centrala New York tillsammans med mina rumskompisar, som visade sig vara en härlig blandning av redan bekanta och nya ansikten. Men även de bästa boenden har sina mindre bra sidor. Vi har visat kyl, frys och badrum mer rengöring än de nog sett på hemskt länge. Något som kan vara värt att veta är att det går alldeles utmärkt att skura ur kyl och frys med fönsterputs. Man tager vad man haver, så att säga.

 

Här händer det saker hela tiden. Inte bara med jobbet, utan även på fritiden. Man kan inte vara i New York utan att se de klassiska sevärdheterna, som upptäcks tillsammans med turister som verkar leva genom sina kamerors linser. Vad sägs om Frihetsgudinnan, Ground Zero och Empire State Building? Staden bjuder även på andra, mer lokala, företeelser som man kanske inte heller vill missa. Allt från fantastisk musik i gospelkyrkor till fanatiska matcher med människor skrikandes och hejandes på halva New Yorks favoritlag Yankees. Allt har inte hunnit upplevas än, och New York har ännu mer att bjuda på. Allt samtidigt som man ska hinna ta hand om sig själv och vila, äta bra och träna. Så det är mycket som händer, vilket inte alltid är så lätt. Ibland blir det lite för mycket. Men det är bara att kämpa på och försöka ta en dag i taget.

 

 

Empire State Building 

 

Frihetsgudinnan 

 New York

Nu ska jag dra vidare, jag har ett New York att erövra!

//Alina Hedenström


MIKAs härliga toppmodeller!


Gör som Malin Persson, Adina Fohlin, Izabella Scorupco, Emma Wiklund, Vendela Kirsebom, Victoria Silvstedt, Elsa Hosk & Mona Johannesson... kom till oss på MIKAs och bli toppmodell! Maila en nytagen bild samt personuppgifter som t.ex längd och klädstorlek till louise@mikas.se 
Välkommen! :)

Emma Wiklund!

Fantastiska Emma Wiklund pryder omslaget på senaste Damernas!


Modellsommar i Paris!

Nu har jag precis kommit hem till Sverige igen efter 10 dagar i Paris. Jag har sprungit runt med en tung portfolio och 15 cm klackar, svettandes och febrilt letande efter rätt adresser till castingar men har också hunnit träffa massa svenska modellkompisar, letat second hand i Marais kvarteren och i stort sätt prickat av alla de viktiga turistattraktionerna...

      
Operan och med fina vänner i Marais och Versailles. 

Jag kom till Paris precis efter Haute Couture veckan nu i juli med fokus på att göra nya testplåtningar för att få nya bilder till boken, träffa min franska agentur Ford och lära känna staden lite bättre för att förhoppningsvis komma tillbaka i september inför modeveckan. Eftersom det var precis efter Haute Couture veckan var det ganska lugnt med castingar, jag hade som mest 3 om dagen, däremot lyckades de alltid ligga utanför stan eller väldigt långt ifrån varandra så det blev en hel del tid på metron. Helgen fick jag dock ledigt och jag var även där under den nationaldagen den 14 juli, då jag blev väckt av stridsflygplan som flög precis utanför mitt fönster, förstår inte riktigt grejen med det... På kvällen kändes det dock som att hela Frankrikes befolkning var i Paris för att titta på fyrverkerierna från Eiffeltornet och fira. Det har varit en otroligt rolig resa som har gett mig större inblick i hur det är att jobba som modell utomlands. Det är väldigt slitigt, man får ta mycket ansvar och om jag inte hade haft kompisar i staden hade det nog blivit ganska ensamt eftersom jag bodde inneboende hos en man med två brazilianskor som vägrade prata engelska... Å andra sidan är det svårt att inte älska Paris, jag har lärt känna många fina människor och jag åker mer än gärna tillbaka!


Glad på La Fayettes tak

/Anna Ahnborg

KLARA W & TONY W I GUESS HÖSTKAMPANJ!

Även denna gång valde GUESS modeller från MIKAs till sin nya kampanj!
Den här gången valde man att jobba med Tony Ward och Klara Wester (igen!)

Foto: Vincen Peters
MIKAs Make Up Academy!


Nu är det fullt på MIKAs Make Up Academy året ut, men det finns fortfarande platser kvar till kurserna som startar i januari och i april 2010. Gå gärna in och kolla på Academys hemsida. www.mikasmakeupacademy.se Ovan ser du några utav våra elevers slutarbete.

Sommar!

Äntligen har sommaren kommit till Stockholm, de flesta av MIKAs bokarna är på semester, men Anna och Li jobbar på för fullt!Marcus Schenkenberg!

Marcus har kommit med sin egen doftserie!!!
Grattis Marcus!
Viktor Flumé!
Vi är väldigt stolta och glada - vår modell Viktor går från klarhet till klarhet. Efter en lång och framgångsrik modellkarriär har han nu bestämt sig för att tillbringa mer tid bakom kameran.
Nu assisterar han en utav världens främsta modefotografer, svenska Camilla Åkrans!Viktor
Nya JC kampanjen!

Vi är otroligt glada över att JC till sin nya kampanj valt svenska modeller ( från MIKAs! )
Tack för förtroendet JC!

Modeller: Mona Johannesson och André Bentzer

Caroline Erlandson!

Efter 20 år i USA har Caroline flyttat hem, med nästa generation MIKAs modeller!
Hela familjen finns nu tillgänglig för bokningar, vi säger välkomna hem!
MIMMI I NYA MIU MIU KAMPANJEN!RSS 2.0