André B!

Det går bra nu...André B i senaste SEAN JOHN kampanjen!


Finbesök


Idag fick vi fint besök utav vår Texas Olsson och hans flickvän Isabelle Lundh.

Elsa Sylvan

Elsa Sylvan i Vogue Paris March 2010i-D MagazineVår supermodell Sara Blomqvist i senaste numret av i-D Magazine.

Malin Åkerman för Sisters


Skådespelerskan och MIKAs-modellen Malin Åkerman är Sisters nya ansikte och kommer figurerar i deras vårkampanjen som är plåtad av Marcus Ohlson och stylad av Lisa Lindqwister.

Vår maskot


Detta är Stella. Hon är kontorets lilla maskot idag :)

Backstage @ Carin Wester


Mikaela Carlén och Lovisa Axelsson Hager backstage på Carin Westers visning.
Bild tagen från Elin Klings blogg.

Daniel G


Snygge Daniel G är på omslaget för senaste numret av Café.

Whyreds make up


Vackra Sally J stod modell precis innan visningen för Whyred för att visa upp sin snygga make.

Mimmi för Hobbs


Mimmi Söderström
frontar brittiska Hobbs hemsida och ser grymt snygg ut.

Backstage Stylein
Johan, vår scout!Hej Johan, scout och fotograf på MIKAs, berätta hur en scout jobbar?
-En scout letar med ljus och lykta efter framtidens toppmodell.  Jag finns alltså på möjliga tänkbara plats där jag vet att det finns mycket folk.

Vad säger du till dem tjejerna/killarna du går fram till på stan?
-Jag frågar om de skulle vara intresserade av att söka till vår New faces avdelning, där man får testa på hur det är att jobba som modell vid sidan av skolan. Självklart om de är under 18 år ber jag föräldrarna kontakta oss i första hand.

Vad händer sen?
-Jag brukar be dem att komma upp till vårt kontor för att fylla i en ansökan samt ta några enkla bilder. Om hon/han blivit kontaktad inom tre veckor har vi troligtvis ett positivt svar, vilket med största sannolikhet betyder att modellen blivit antagen. Nästa steg är ett personligt möte med vår härliga New Faces bokare Iracema, där hon i detalj kommer att förklara hur branschen fungerar och vad det innebär att vara MIKAs-modell.

Varför har du valt att samarbeta med MIKAs?

-Jag tycker det är viktigt att en modellagentur förvaltar varje scoutad tjej/kille på ett bra sätt där både föräldrar och modell känner sig trygga. Av erfarenhet vet jag att MIKAs är bäst på detta och det gör att även jag känner mig trygg i att introducera nya ansikten till den här världen.

Vad är bäst med agenturen?
-MIKAs modellagentur är den ledande agenturen i Sverige och har lång erfarenhet när det gäller "management". Det kanske bästa är att agenterna alltid har en öppen dialog med modellen och försöker anpassa nivån efter önskemål.

Amanda för Topshop


Vår danska supermodell Amanda Norgaard frontar Topshops senaste kampanj och är dödligt snygg.

Pamela OOm ni inte har gjort det än så är det hög tid att ni går in och kikar på bloggen Modefeber som drivs av Caroline Blomst och Daniel Troyse. De håller en hög modegrad och tipsar om de senaste trenderna. Till deras senaste plåtning använde dem sig av snygga Pamela O (New Faces). Gå in och kolla på jobbet med henne :)


Alla Hjärtans Dag

Vi på MIKAs vill önska er alla en mysig helg i kärlekens tecken. Kom ihåg att fira någon ni älskar på söndag då det är Alla Hjärtans Dag :)
FredagHej Louise, Women-bokare på MIKAs, hur har veckan varit?
- Toppen!  Vi hade verkligen otroligt mycket att göra under modeveckan så nu känns det lite skönt att få lov att pusta ut, även om jag förstås tycker att det är trist att Stockholms modevecka är slut för denna gång.

Vad händer i helgen?
- Ikväll ska vi fira min bästa vän som fyllt år med middag ute. Jag och min pojkvän ska planera lite inför vår flytt till ny lägenhet och lite jobb blir det nog allt också om jag känner mig själv rätt...

Har du planerat något inför "Alla Hjärtans Dag" på söndag?
- Inte ännu, om jag har tur kanske min kille överraskar mig, vem vet? ;)

Tack Louise, ha en trevlig helg!

Lindex nya ansikte

Nu är det klart! Supermodellen Carmen Kass blir Lindex nya ansikte utåt.Susanna, Carmens Kass bokare på MIKAs, hur känns detta?
-Otroligt kul. Carmen är en topmodell som överlevt de senaste årens trendbyten och befäster sin ställning som topmodell genom att fortfarande vara en stjärna på catwalken, genom tidningsjobb för de stora magasinen som Vogue, V och ELLE samt som spokesperson för Max Factor och Michael Kors. Förutom i Lindex kampanjen i vår kan vi också se henne fronta uberhotta Celines senaste kampanj av Juergen Teller. Hennes stjärna har aldrig dalat och det känns som ett väldigt klokt val att välja Carmen för Lindex, som jag upplever har en bred men modeintresserad målgrupp åldersmässigt och därför tycker jag Carmen verkligen passar in, eftersom hon är 31 och kan inspirera kvinnor i alla åldrar. Dessutom är jag stolt över att vi har fått förmånen att boka henne för det här.

Vad händer härnäst?
-Jag hoppas att kampanjen faller väl ut, att Lindex kunder gillar Carmen och att vi får fortsatt förtroendet att boka henne. Har saknat mycket att jobba med Lindex sedan de
intensiva åren då Emma Wiklund, Mini Andén och Izabella Scorupco, andra MIKAs modeller, jobbade för Lindex.Klädkedjan är själva väldigt nöjda över sitt val. Johan Hallin, marknadschef på Lindex kommenterade följande till Resumé
"– Vi valde Carmen för hon framhäver våra plagg på ett fantastiskt fint sätt. Som modell är Carmen enastående och har en stark utstrålning. Det är också roligt att Carmen är från Estland eftersom vi har butiker i Baltikum och kommer att expandera mer i Östeuropa framöver."

Susanna, för de som inte känner till Carmen sen tidigare... Vad kan vi berätta om henne?

-Hon kommer från Estland, är en otroligt duktig schackspelare, har en tysk pojkvän och har förutom modellat på hög internationell nivå under många år, dessutom varit involverad i politik på EU nivå, samt startat modellagentur i Tallin, med sin syster.

New York Fashion Week

Richard Chai Love Fall 2010


Sara Blomqvist

Elsa Sylvan

En sorgens dag

Den brittiska designern Alexander McQueen har gått bort. Han uppges idag ha tagit sitt liv och blev bara 40 år gammal. Han kommer bli saknad av en hel värld. R.I.P Alexander McQueen.


Johanna W för SÄBY

Fina Johanna W (New Face) är det nya ansiktet utåt för den senaste SÄBY-kampanjen. Vackert plåtat av Mikael Schulz.
Foto: Mikael Schulz

Pernille Holmboe gravid!

Alla ni som undrar vart Gina Tricot modellen tagit vägen - nu kan vi på MIKAs bekräfta de rykten som varit i omlopp sista tiden: i april kommer Pernille och maken Gregard att få tillökning! En liten dotter väntas och vi på MIKAs Stockholm önskar dem all lycka och ser fram emot nästa generations topp modell! Grattis Pernille och välkommen tillbaka närhelst Du vill börja arbeta igen. Vi saknar Dig!

foto: Magnus Reed/eyes

 


Intervju med Sara B

Under modeveckan var Sara Blomqvist väldigt mediabevakad och bland annat följde Dagens Nyheter hennes vardag som modell. Backstage på Cheap Monday visningen haffades hon även av Rodeos Lisa Corneliusson och resultatet blev en rolig intervju :)


Emmy
Hej Emmy, bokare på Classic samt People, hur har din vecka varit?
- Den har varit toppen. Mycket att göra och massor med fina visningar.

Vad är dina helgplaner?
- Middag på Zink ikväll tillsammans med goda vänner. Resten av helgen kommer ägnas åt ritningar och renovering.

Trevlig helg, Emmy!

Vilken vecka

Det har varit en mycket hektisk vecka för oss alla på kontoret men framför allt för våra duktiga modeller. Idag avslutas modeveckan med fest hos ACNE. Ska bli mycket trevligt. Hoppas även ni får en trevlig onsdagskväll!


Linda Mehrens tävlingGå in och tävla på ELLEs-gala blogg. Svara på ett par frågor och du har chansen att vinna make-up borstar från Linda Mehrens egna märke. Klicka på länken och lycka till!

http://elle.se/bloggar/stinas-galablogg.aspx?post=71236#comments


Helene S

Vår norska New Faces-modell Helene S är i Stockholm och går de flesta visningarna under modeveckan. Hon har redan blivit jämförd med supermodellen Sara Blomqvist och vi spår att denna norska skönhet snart kommer slå riktigt stort.


Helene S för Hope

Helene gick Cheap Mondays visning igår kväll...

...tillsammans med kollegan samt supermodellen Sara Blomqvist.

Bilder från Stureplan.se

Gårdagen i bilder

Dagmars visning på Berns


Backstage @ Cheap MondayStockholm SSAWHär ni varit inne på den här siten? Den heter Stockholm S/S/A/W och presenterar några modeprofiler såsom Jonatan Frenk, vår modell. Bakom siten står Jakob Hedberg (som också är en av våra modeller)
Sist ut bland modeansiktena är vår new faces-bokare Iracema Lindström. Se hennes bilder från Elle-galan och timmarna innan.Fashion week


Idag börjar Stockholm Fashion Week by Berns. Först ut av alla visningar är Dagmar. Men först jobba och få i sig morgonkaffe innan vi åker till Berns.

RSS 2.0