Norwegian supermodel Anette Stai

Covers from the 80ies

Anette today!

MIKAs office closed!

The office will remain closed from 1 pm Oct 8 until 6 pm Oct 10. Please email us for urgent matters!

SARA BLOMQVIST

Vår 19-åriga Sara från Karlstad började att jobba som modell för MIKAs så smått redan för tre år sedan. Det var nog först när Acne bokade henne för sin stora visning i Stockholm 2007 som alla svenska fotografer och stylister fick upp ögonen för denna mörka skönhet. Sara är mest känd för sin androgyna look och intensiva blick.

Det gick fantastiskt bra för Sara redan förra visningssäsongen runt om i världen med visningar för Prada, Miu Miu, Louis Vuitton, Balenciaga, Chanel med många många fler. Sara B fortsätter att imponera även denna säsong! Bilder säger mer än 1000 ord, eller hur brukar man säga...MILANO so far...

Salvatore Ferragamo
Missoni

Pringle of Scotland

Just Cavalli


LONDON

Erdem

Isse


Vivienne Westwood

Amrandi Basi One

Roksanda Llincic


Christopher Kane

Giles

Jaeger London

Luella

Temperley London

Peter Jensen


NEW YORK

Malo

3.1 Phillip Lim

Matthew Wiliamson

Philosophy

Jill Stuart

Marc Jacobs

Jonathan Saunders
LONDON FASHION REPORT - Jojo och Malou


I förra veckan åkte vår New Face-bokare Johan tillsammans med åtta ruggigt snygga MIKAs-modeller till London för att där medverka vid en exklusiv direktbokning för Jojo och Malous modevisning på London Fashion Week. 

Visningen fick fin kritik och likaså våra snygga modeller Anna Ahnborg, Hanna Fridh, Hanna Stocklassa, Siri C, Saga R, Sofia K, Johanna O och Johanna E. 
Slående snygga Saga öppnade visningen


Johanna O övar på att gå innan visningen börjar...
Två vackra Hannor efter visningen
Fest med XL Office!

Vår leverantör utav färgkopiatorer sedan nästan 20 år bjöd på flott färggrann fest på Café Opera igår kväll. Vår service- och support kille Peter Dahlgren har varit med oss så länge vi anlitat XL Office. Han är så fantastisk och vi känner oss verkligen omhändertagna. Har vi något problem med kopiatorerna tar det inte lång tid förrän han står i farstun.
Vi ser fram emot minst 20 år till med detta härliga företag!
Nedan ser Du bilder från festen!Jennifer som jobbar på bokningen tillsammans med Anette, Key account manager, visar stolt upp sina namnskyltar.
Mika med försäljningschef Patrick Theorell
Bertil från Expressen vek inte från vår sida på hela kvällen!
Det bjöds på läcker dessert i form av citronmaräng bakelser...
Den modellsnygge VDn Per Magnusson.
Per, Jennifer, Gunnar (som också är helt oumbärlig för oss), Anette och vår egen PETER!

Lunch med KING magazine!

I onsdags så träffade vi (Anna, killbokare och Jennifer, New Faces) Pamela och Claes från tidningen King för att presentera våra härliga killar lite närmare. Vi åt en fantastisk lunch på resturang 1900 i Stockholm och pratade om framtida samarbeten.


Brigitte Reiss-Andersen


Makeupartisten Brigitte Reiss-Andersen är nu möjlig att boka genom MIKAs! 

En legendar i branschen med otaliga Vogueomslag på sin meritlista vill efter 20 framgångsrika år i New York tillbringa mer tid i Sverige och kommer därmed finnas tillgänglig för bokningar. 

Hennes unika talang att tolka toppfotografers vision, som Patrick Demarcheliers, Arthus Elgorts, Helmut Newtons, Annie Leibovitz, Guy Bourdins, Glen Luchfords samt många fler har gjort Brigitte till ett av de största namnen. 

Under sin karriär har Brigitte gjort kampanjer för Valentino, Chanel, Ralph Lauren och magasin som Vogue, Harpers Bazaar, Numero, Citizen K, Flair. 

Brigittes vackra, mångsidiga, kreativa, tidlösa uttryck har renderat 

en lång lista av lojala kunder, bland dem Catherine Deneuve, Michelle Pfeiffer, Julianne Moore och Chloe Sevigny.

 


Blonda beauties...

... I somras jobbade både Saga och Sofia för fullt i Tokyo via agenturen Donna. Väl utvalda nya bilder från alla jobb de båda gjorde där kommer ni att nästa vecka kunna se på vår hemsida i vardera tjejs portfolio.

Se Sagas och Sofias nya polaroider från nu i veckan nedan...

Smashing!

SAGA R


SOFIA K

Niklas Nilssons omslag för MAN


Den hetaste killen från Örebro och nu den hetaste killen i New York. Niklas Nilsson är just nu i NYC med agenturen DNA. 
Nedan ett  mycket snyggt omslag för svenska tidningen MAN. Foto Anki Blomqvist 


Visning för INDISKA

I torsdags var det visning för Indiska på Allmänna Galleriet på Kungsholmen i Stockholm. Snygg styling av Naomi Itkes och bra produktion av Peter Andersson. Snyggt och speciellt à Indiska. Bra jobbat Anna Ahnborg, Mickaela Tombrock, Rosanna N, Geraldine H, Johanna O, Mikaela C, Kajsa M och Valerija N!

Mikaela C och Johanna O


Mikaela C


Valerija N


Anna A


Rosanna N
Rosanna

Otroligt kul att våra fantastiska new faces ständigt blir uppmärksammade av "The ones 2 watch". Effekten blir att varenda agentur i hela världen ringer efter och vill ha våra modeller, så nu börjar vårt arbete att fundera ut vem vi på sikt ska placera Rosanna hos.


Ready to wear New York fall-09

Sara B och Ida Å are doing great at the New York fashion week! Agnete-coolaste danskan i världen, bokas genom MIKAs


MIKAs Makeup academy

Januari 2009 öppnar MIKAs Make-up Academy dörrarna!

Vi är stolta över att kunna erbjuda intensivutbildningar i make-up inom mode och reklam. Genom vårt samarbete med MIKAs Stockholm får Du en länk till allt som händer inom modebranschen. Även våra lokaler ligger i direkt anslutning till MIKAs Stockholm i Gamla Stan.

Grundare och huvudlärare på skolan är Linda Mehrens. Linda har arbetat som make-up artist i tio år och är sedan åtta år knuten till MIKAs. Våra gästlärare är de bästa make-up artisterna i Sverige och nu har Du möjlighet att bli undervisad utav dessa.
Skolan har ett mycket nära samarbete med MIKAs och de duktigaste eleverna kommer att handplockas direkt in i agenturen. Steget mellan skola och yrkesliv blir därmed väldigt kort. Detta är unikt och gör det lättare för de mest dedikerade att direkt komma ut och börja assistera de största namnen i branschen. För den som jobbar hårt, finns nu alla möjligheter.

 

Vi koncentrerar oss på det som är viktigt att kunna för branschen, därför har vi komprimerat utbildningen till 8 veckor. Det blir tufft och intensivt, men vi lovar att det kommer att vara värt det.

Att arbeta som make-up artist är fantastiskt! Det skapar möjligheter att resa till platser Du inte trodde fanns, att träffa människor Du säkert har beundrat, att kunna skapa och vara kreativ, få se sitt arbete i modetidningar, annonser, skivomslag, musikvideos, TV m.m….

Anmäl Dig nu!


Toppmodeller för JOY

Hur snygga får man bli? Den engelska toppmodellen Yasmin Le Bon som varit i branschen i över 20 år, är fortfarande en av modevärldens snyggaste och bästa modeller. Otroligt kul att Yasmin kunde komma till Stockholm och plåta denna kampanj som Elsa Lokrantz  gjorde före sommaren. Vem annan än modellikonen Marcus Schenkenberg kunde matcha Yasmin bättre?

foto Andreas Öhlund
foto: Andreas Sjödin

RSS 2.0